Kyckling med persiljesås
Detta ska jag laga till Lunch :)
Du behöver:
4 st kycklingfilèer
4 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 tsk salt
1 st liten gul lök
Persiljesås:
2 msk smör
5 msk vetemjöl
6 dl buljong från kycklingen
2,5 dl grädde
0,5 dl hackad persilja (fryst eller färsk)
Gör så här:
Koka upp vatten, buljongtärning, salt och löken i klyftor i en stekpanna med lock. Lägg i kycklingfilèerna och låt kocka i 20 minuter på svag värme.
Gör såsen: smält smöret till såsen i en såskastrull. Rör ut vetemjölet, späd med grädden och buljongen och låt kocka upp. Låt puttra några minuter och rör sedan ned persiljan.
Servera med kokt potatis kokta morötter i stavar.
Kramis
Du behöver:
4 st kycklingfilèer
4 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 tsk salt
1 st liten gul lök
Persiljesås:
2 msk smör
5 msk vetemjöl
6 dl buljong från kycklingen
2,5 dl grädde
0,5 dl hackad persilja (fryst eller färsk)
Gör så här:
Koka upp vatten, buljongtärning, salt och löken i klyftor i en stekpanna med lock. Lägg i kycklingfilèerna och låt kocka i 20 minuter på svag värme.
Gör såsen: smält smöret till såsen i en såskastrull. Rör ut vetemjölet, späd med grädden och buljongen och låt kocka upp. Låt puttra några minuter och rör sedan ned persiljan.
Servera med kokt potatis kokta morötter i stavar.
Kramis
Kommentarer
Trackback