Veckans ras




CONNEMARAPONNY

Ludde och Lukett är Connemaraponny men helt olika i sättet. Här kommer lite mer fakta...

Connemaran väldigt populär ridhäst som kännetecknas av lugn, tålamodsom och att de är sunda och friska. Är en ras som de flesta andra raser härstammar ifrån (då de var vildhästar) Connemaran klarar sig i bittert klimat och på lite foder.

De sluttande bogarna på hästen ger bra rörelser och det bidrar även till rasens goda hoppförmåga. Halsen är lång och välformad och bidrar också till de goda rörelserna. Huvudet har typisk ponnykaraktär med stora, vänliga ögon. Connemaraponnyn är godlynt, djärv och intelligent med stor säkerhet på foten. Connemaran är ofta väldigt mångsidig vilket gör att den tävlas både inom hoppning och dressyr och även körning.

Connemaran kan vara brun, svartbrun, skimmel, svart, black (då ofta med primitiva tecken som ål, en mörkare rand längs ryggraden), fux och isabell. Denna ponnyras har förädlats ända sedan medeltiden med spanskt och arabiskt blod, och även det engelska fullblodet. Dagens connemaror kan ibland korsas med engelska fullblod för att få fram utmärkta fälttävlanshästar. Även vuxna kan rida de större connemaraponnyerna då de är starka och uthålliga. På Irland används de bland annat till turridning.

KLICKBARA BILDER



                    

 
                

              




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0