Kyckling med persiljesås

Detta ska jag laga till Lunch :)

Du behöver:

4 st kycklingfilèer

4 dl vatten

1 st hönsbuljongtärning

1 tsk salt

1 st liten gul lök

Persiljesås:

2 msk smör

5 msk vetemjöl

6 dl  buljong från kycklingen

2,5 dl grädde

0,5 dl hackad persilja (fryst eller färsk)

Gör så här:

Koka upp vatten, buljongtärning, salt och löken i klyftor i en stekpanna med lock. Lägg i kycklingfilèerna och låt kocka i 20 minuter på svag värme.

Gör såsen: smält smöret till såsen i en såskastrull. Rör ut vetemjölet, späd med grädden och buljongen och låt kocka upp. Låt puttra några minuter och rör sedan ned persiljan.

Servera med kokt potatis kokta morötter i stavar.



Kramis



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0