Mattips till sportlovet

Hej!


Nu ska jag göra lite recept, jag ska lagamaten här hemma under sportlovet! :D Gud vad kul!

Vegetariskt wok med nudlar:

250 g tofu (fast).

2 vårlökar (ansade)

60 g babymajs

75 g (per person) torkade äggnudlar

2 msk solrosolja

60 g cashewnötter (frivilligt)

60 g sugar snap ärtor

1 morot (skalad)

Till woksåsen:

1 tsk flytande honung

1 msk färsk apelsinjuice

1 tsk sesamolja

1 msk sojasås

2 msk solrosolja.

Gör så här:

1. Fyll en kastrull till hälften med vatten, täck med lock och låt koka upp.
Sjölj tofun och torka den torr med hushållspapper. Skär tofun i kuber.

2. Skär löken i digaonala bitar. Halvera moroten och skär den i långa stavar. Skär paprikan i strimor och dela majsen i halvor.

3. Gör woksåsen genom att vispa ihop honung, apelsinjuice, sesam- och solrosolja samt sojasås i en liten kanna tills allt är väl blandat.

4. Hetta upp hälften av oljan och rörom tofun i en het wok i 7 minuter eller tills den är gyllenbrun. Häll ut tofun på en tallrik men hushållspapper.

5. Sänk ner nudlarna i det kokande vattnet. Låt det koka upp igen och koka i 4 minuter eller den tid som anges på paketet.

6. Använd resterande olja för att woka vårlöken, moroten och paprikan i 2-3 minuter. Tillsätt majsen, nötterna och sösen och woka i 2 minuter.

7. Tillsätt den stekta tofun och wka allt i ytterligaren 2 minuter. Låt nudlarna rinna av och servera grönsakerna ovanpå nudlarna.

Skrev detta från min kokbok.

Ska köpa ingredienser imorgon så att jag kan laga maten imorgon.






Återkommer så ni får se hur det blev och om det var gott! :)

Kramis


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0